Helgmeny 4 april, 365:-
🍽️
Förrätt – Sallad med flapstek, ponzu och wontoncrisp
🍷
Vintips: Frankrike – Bourgogne, Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut nr 7781 för 159kr
🍽️
Varmrätt – Fiskgryta med ramslöksaioli och rostade primörer
🍷
Vintips: Tyskland – Rheinhessen, Sander Riesling Trocken nr 5368 för 124kr
🍽️
Dessert – Vit choklad och kardemummamousse med äpple
🍷
Vintips: Frankrike – Monbazillac, Château Tirecul La Gravière Les Pins nr 20107 för 119kr (375ml)
🍽️
Beställ senast torsdag 3 april 12:00 via vår hemsida (länk i profil) eller på ☎️102211. Hämta maten 4 april 14:00-17:30, beskrivning på hur man färdigställer maten medföljer.
Helgmeny 21 mars, 365:-!
🍽️
Förrätt – Jordärtskockssoppa med laxtartar
🍷
Vintips: Frankrike – Bourgogne, Blason de Bourgogne Mâcon-Villages nr 2295 för 129kr
🍽️
Varmrätt – Rödvinsbräserad oxkind med tryffelpotatispuré
🍷
Vintips: Frankrike – Rhonedalen, Xavier Vignon Vacqueyras nr 1492 för 149kr
🍽️
Dessert – Tiramisu
🍷
Vintips: Italien – Sicilien, Florio Marsala Superiore Dolce nr 8403 för 89kr (375ml)
🍽️
Beställ senast torsdag 12:00, avhämtning fredag 14:00-17:30.
Beskrivning på hur man färdigställer maten medföljer.
Hjälp oss minska matsvinnet och få samtidigt en billig och god lunch!
🍽️
Vi har gjort en svinnsoppa på mestadels spetskål och kålrabbi serveras med krutonger på överblivet bröd, 35:-
🍽️
När ni samtidigt är inne hos oss så passa på att köpa med några av våra frysta rätter, lagade från grunden utan tillsatser. Perfekt att ha hemma när tiden är knapp, bara att värma och komplettera med valfritt tillbehör!
🍽️
Idag har vi även nybakade surdegsfrallor för 10:- så välkommen in till oss, öppet 10:00-16:00!
Helgmeny 14 mars.
🍽️
Förrätt – Toast med getost, rödbeta, honung och pinjenötter
🍷
Vintips: Frankrike – Alsace, Turckheim Pinot Gris nr 2119 för 117kr
🍽️
Varmrätt – Kalvschnitzel med rödvinssky, rostad potatis och ansjovissmör
🍷
Vintips: Tyskland – Baden, Weingut Landmann Alpensegler Pinot Noir nr 2332 för 149kr
🍽️
Dessert – Chokladfondant med vaniljcréme och lingongranité
🍷
Vintips: Italien – Venetien, Domìni Veneti Recioto della Valpolicella nr 2304 för 179kr (375ml)
🍽️
Beställ senast torsdag 13/3 12:00 via vår hemsida (länk i profil) eller på ☎️102211.
Avhämtning fredag 14/3 14:00-17:30, beskrivning på hur man färdigställer menyn medföljer.
Nu på söndag 2 mars 16:04 kommer Nässjö på besök och det finns flertal bord lediga för bokning i restaurangen, bokning görs via länken på vår hemsida(länk i profil).
🍔
Då det är Kids game så bjuder vi alla barn som äter i restaurangen på glass🍦, välkommen!
🏀
Fredag 7 mars 19:04 är det dags för gratismatch då Uppsala kommer på besök. Det finns ett fåtal bord kvar i restaurangen och platser till denna match görs direkt till oss på info@gastronomielva.se.
Helgmeny 28 februari!
🍽️
Förrätt – Hummersoppa med vitlöksbröd
🍷
Vintips: Frankrike – Bourgogne, Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne nr 7725 för 175kr
🍽️
Varmrätt – Örtbakad torskrygg med potatispuré, rödbetor och sidfläsk
🍷
Vintips: Frankrike – Bourgogne, Labouré-Roi Bourgogne Rouge nr 5475 för 145kr
🍽️
Dessert – Créme caramel med citrussallad
🍷
Vintips: Frankrike – Monbazillac, Château Tirecul La Gravière Les Pins nr 20107 för 119kr (375ml)
🍽️
Beställ senast torsdag 12:00 via vår hemsida (länk i profil) eller på ☎️102211.
Avhämtning fredag 14:00-17:30, beskrivning på hur man färdigställer maten medföljer.
Igår genomfördes den årliga stadshusmiddagen i @boras_stad. 200 gäster i stadshushallen serverades följande meny!
🍽️
Carpaccio och tartar på gös med crème på fermenterad vit sparris,
picklad kålrabbiblomma med skaldjursemulsion samt buljong på shiitakesvamp.
🍽️
En förrätt där vi tog tillvara på hela gösen och använder den fina filén till carpaccio i tunna skivor, av slagen gör vi tartar och skinnet blev till chips.
Vårens vita sparris har sparats och lagts in med örter och serverades här som en crème och en varm buljong på svamp hälldes över rätten vid bordet.
🍽️
Svensk kryddstekt hjortrygg med variation på kål och lupinkrokett med gammel knas från @arlaunika
samt kryddig viltsky smaksatt med lagerblad och stjärnanis
🍽️
Svenskt viltkött till varmrätt från @melinseko som är bra ur klimatsynpunkt serverades med säsongens grönsaker såsom variation på kål.
Istället för potatis serverades en krokett på svensk lupinböna från @nordiskravara, ett klimatsmart alternativ.
🍽️
Mjölkchokladmousse på biskvibotten
med inlagda höstpäron, salt kolacrème och lingongranité avslutade middagen!
🍽️
TACK för att vi fick förtroendet att genomföra detta, alltid lika kul🙏!
Nästa vecka drar @smveckan igång i @boras_stad!
❄️
Torsdag-lördag pågår tävlingarna i längdskidåkning och i samband med detta så har vi ett restaurangtält på skidstadion där vi erbjuder god mat och dryck!
🍽️
Tältet har öppet under tävlingarna och direkt efter blir det after ski med livemusik av coverbandet Hear&Now!
🎶
För att komma in på området under tävlingarna behövs antingen SM-mössan eller att man köper dagsbiljetter.
Vill man besöka tältet när tävlingarna är avslutade behövs inget inträde.
🍔
Detta vill ni inte missa, varmt välkomna!
Våra frysta rätter är lagade från grunden utan tillsatser!
Bara att komplettera med valfritt tillbehör!
🍽️
Vår laxburgare med skaldjurssås serveras här med potatispuré och ärtor.
🍽️
Dessa rätter är perfekt att ha hemma i frysen när tiden är knapp eller varför inte på kommande skidsemester ⛷️
Glöm inte att be om vårt rabattkort där man samlar stämplar och där man får 300:- i rabatt på tionde gången.
🍽️
Välkomna in till oss!
Helgmeny 24 januari!
🍽️
Förrätt – Smörrebröd med gravad lax och senapscréme
🍺
Öltips: Sverige – Gotland, Wisby Pils nr 1570 för 21kr
🍷
Vintips: Frankrike – Alsace, Jean Biecher Pinot gris nr 81401 för 115kr
🍽️
Varmrätt – Kycklingballotine med svamprisotto och confiterad lök
🍷
Vintips: Italien – Piemonte, Barbera d´Alba Busije nr 75722 för 119kr
🍽️
Dessert – Cheesecake med björnbär
🍷
Vintips: Italien – Piemonte, Brachetto d´Acqui Braida nr 6260 för 125kr (375ml)
🍽️
Beställ senast torsdag 12:00 via vår hemsida (länk i profil) eller på ☎️102211.
Avhämtning fredag 14:00-17:30, beskrivning på hur ni färdigställer maten medföljer.
Helgmeny 17 januari!
🍽️
Förrätt – Canneloni med getost och päron samt nötter och brynt smör
🍷
Vintips: Chile – Aconcagua, Novas Organic Chardonnay nr 2081 för 109kr
🍽️
Varmrätt – Fisk & skaldjursgryta med rostad potatis och saffransaioli
🍷
Vintips: Tyskland – Rheingau, Leitz Magic Mountain Riesling nr 70626 för 166kr
🍽️
Dessert – Chokladmousse med vaniljcréme och portvinskokt frukt
🍷
Vintips: Portugal – Douro, Late Bottled Vintage Port nr 8016 för 139kr (375ml)
🍽️
Maten är nästintill färdiglagad men ni gör den sista touchen hemma efter medföljande beskrivning.
Beställ på vår hemsida (länk i profil) eller på ☎️102211 senast torsdag 16/1 12:00, avhämtning fredag 14:00-17:30.
Äntligen är våra frysta rätter tillbaka!
🍽️
Här ser ni vår kålpudding som precis som övriga rätter lagas från grunden utan tillsatser!
🍽️
Dessa rätter är perfekt att ha hemma i sin frys och ta fram när tiden är knapp eller man bara vill ha god vällagad mat!
Ni kompletterar med valfritt tillbehör, som t.ex potatis ris eller pasta.
🍽️
Se fullständigt utbud och öppettider på vår hemsida (länk i profil)
🍽️
Välkommen in till oss!
Gastronomi Elva
Bockasjögatan 2
504 30 Borås
Avhämtning och besöksadress
Boråshallen/Petersbergsgatan
033 – 10 22 11
Nyhetsbrev